Mountainbike

Huldenberg is een prachtige groene gemeente met vele hellingen en kuitenbijters. Mountainbikeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Of je nu kiest voor een kortere rit of om verschillende lussen aan elkaar te rijgen, Huldenberg zal je niet teleurstellen!

Mountainbikeroute "Tussen IJse en Voer"

Twee valleien van de Vlaams-Brabantse Ardennen - de IJsevallei en de Voervallei - kenmerken deze mountainbikeroute. Vanuit Huldenberg klim je uit de IJsevallei naar de hoogte van Duisburg om daarna in de Voervallei af te dalen. Vanaf hier klim je terug het dal uit naar de open akkers van Leefdaal. Vervolgens keer je terug naar de Voer om je klaar te maken voor de klim langs holle wegen, veldwegen en bosranden terug naar Huldenberg. Deze route is sportief door de vele hellingen maar wordt heel wat zwaarder bij regenweer door het zuigende leem op de veldwegen. Geniet van groene omgeving en de vele verzichten.

De volledige route bekijken, lussen combineren en downloaden kan je hier doen.

Mountainbikeroute "De Twee Valleien"

Deze routes bevinden zich grotendeels bij onze buurgemeente Overijse, maar de rode route loopt op het Huldenbergse grondgebied. Hier begin je met smalle spectaculaire paadjes van Den Tomme om daarna via Florival het veld in te duiken. Via de Hoevestraat kan je daarna de klim naar Ottenburg aanvangen.

De volledige route bekijken, lussen combineren en downloaden kan je hier doen.

pdf bestandFlyer MTB-route Tussen ijse en Voer.pdf (1.17 MB)

Liever een kortere rit?

Blauwe lus (29,4 km)

Zwarte lus (15,4 km)

Groene lus (20 km)

Rode Lus (12,5 km)

Sport
02 302 43 62