De geheimen van de 7 torens in Huldenberg

Huldenberg telt 5 deelgemeenten, 6 kerken en 7 kerktorens. Ooit afgevraagd hoe dat komt? In de week van 7 september onthullen we De geheimen van de 7 torens in Huldenberg op deze pagina en via onze sociale media.

Ontdek Open Monumentendag 2020 digitaal

Ontdek in een korte docu het kunsthistorische en architecturale verhaal achter de renovatie van de kerk van Sint-Agatha-Rode, luister naar de legende van de twee torens in Neerijse, ga op speurtocht of ontwerp je eigen wapenschild: de digitale Open Monumentendag biedt gratis cultuur, fun en geschiedenis voor jong en oud.

Dankbetuigingen
Deze editie van Open Monumentendag is een speciale, want alles gebeurt digitaal. Vele mensen en verenigingen deden een waardevolle bijdrage om dit event op poten te zetten, ieder vanuit zijn of haar expertise: de Heemkundige Kring, Saskia Martens, Jean-Pierre Van Binnebeek, Denise Debrouwer, de Kerkfabrieken, BisArt, het Agentschap Onroerend Erfgoed (Evelien Livens), Toerisme Vlaams-Brabant, de werkgroep (Marie-Anne Delanote, Jonas Joris,...) en vele, vele anderen.

Daarom: hartelijk dank aan iedereen voor jullie waardevolle bijdrage!

 

De 7 torens in Huldenberg

vernieuwde SAR kerk
keyhof
Kerk Loonbeek 1.JPG
Kerk Neerijse 1.jpg
kerk met toren.png
Zonnewijzer op OLV-kerk
Sint-Agatha-Rode - Loonbeek - Neerijse - Ottenburg - Het Keyhof - Huldenberg
OMD kaart huldenberg met figuren v2.png

Contact

Cultuur
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
02 302 43 63
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.