Rioleringswerken Wolfshaegen: omleiding en nieuwe busroutes vanaf maandag 7 september

  • 4 september 2020

Update 16-10-20: Ondernemingen in de - wettelijk afgebakende - zone van de rioleringswerken in de Wolfshaegen en op de Neerijsebaan hebben normaal gezien een brief ontvangen van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarin de boodschap dat ze mogelijk recht hebben op een hinderpremie. Meer informatie over die hinderpremie kan je vinden op www.vlaio.be/hinderpremie.

Geen brief ontvangen maar denk je wel recht te hebben op een hinderpremie? 

Maandag 7 september start in Huldenberg de eerste fase van de rioleringswerken in de Wolfshaegen. Op de Neerijsebaan en op de Wolfshaegen tussen de Kleine Keistraat en de Neerijsebaan zal geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn. Je moet omrijden via Huldenberg of Oud-Heverlee. Aansluitend volgen ook werken op de Wolfshaegen richting Ter Meeren.

Ook De Lijn past de dienstverlening van lijnen 344, 337 en 537 (schoolbus) aan van maandag 7 september tot vrijdag 18 december: kijk hier hoe de tijdelijke routes lopen.

Groot rioleringsproject

In opdracht van Aquafin wordt vanaf september gewerkt aan de aanleg van een nieuwe gescheiden riolering in de Wolfshaegen en Neerijsebaan tussen de Kleine Keistraat en de oude zandgroeve van De Kock. Doel van de werken? Na de aanleg van de gescheiden riolering loopt er minder ongezuiverd afvalwater in de Dijle, werken het pompstation Wolfshaegen en de waterzuiveringsinstallatie efficiënter, en wordt de geuroverlast vanuit de straatkolken langs het traject verhinderd. In één beweging worden ook de straten heraangelegd. De werken duren tot medio 2021.

Op donderdag 3 september organiseerden het lokaal bestuur en Aquafin een info-avond voor de buurtbewoners. Er is ook een buurtafgevaardigde die het project volgt.

 

omleidingsplan wolfshaegen

Op de hoogte blijven van de werken?

Schrijf je in op de nieuwsbrief via de website van Aquafin.