Nieuwe coronamaatregelen rond de huur van gemeentezalen

  • 2 oktober 2020

Van 1 oktober 2020 tot 31 december 2021 mogen erkende verenigingen uit Huldenberg de gemeentezalen gratis gebruiken voor al hun activiteiten. Dat besliste de gemeenteraad op 24 september. Het gaat om zaal De Linde (Ottenburg), zaal Ten Wijngaerd (Neerijse), zaal 't Pijlijser (Huldenberg), zaal Ter Dijle (Sint-Agatha-Rode) en cultuurzaal Den Elzas (Huldenberg). Bovendien kunnen verenigingen die activiteiten organiseren op andere locaties een box met ontsmettingsalcohol en mondmaskers uitlenen. Na de activiteit bezorgen ze het ongebruikte materiaal dan terug aan het lokaal bestuur.

De zalen van het gemeenschapscentrum en cultuurzaal Den Elzas worden ook opnieuw opengesteld voor privé- of familiefeesten en dat tot 31 december 2020. Dat besliste het schepencollege. Feesten met meer dan 10 personen kunnen – volgens de vastgelegde capaciteit van de zalen – maar moeten professioneel omkaderd zijn. De organisatoren ervan zijn verantwoordelijk voor het strikt navolgen van de protocollen voor horeca-activiteiten én de lokale veiligheidsmaatregelen die je hieronder vindt.

In onze zalen staan sinds kort ook nieuwe vaatwassers. Die zijn verplicht te gebruiken om de glazen af te wassen. Ook de bars worden opnieuw opengesteld.

Het online reservatiesysteem voor de gemeentezalen wordt nog niet opnieuw opengesteld. Reserveren kan alleen via onze onthaalmedewerkers: bel 02 688 3040 of stuur een mailtje naar onthaal@huldenberg.be.

pdf bestandUittreksel collegebeslissing 01-10-20_Annuleren en reserveren van het gemeenschapscentrum en cultuurzaal Den Elzas.pdf (106 kB)

pdf bestandVeiligheidsmaatregelen voor het organiseren van activiteiten en het gebruik van het gemeenschapscentrum en Den Elzas (011020) (227 kB)

Contact

Dienst Vrije Tijd
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.