News

  • 25 februari 2021
SAR

Organisatorische overmacht: GBS Spring-in-‘t-Veldeke sluit tijdelijk

De situatie in Gemeentelijke Basisschool Spring-in-‘t-Veldeke in Sint-Agatha-Rode blijft zorgwekkend. Een aantal leerlingen van de school die uit voorzorg in quarantaine zijn geplaatst, testten intussen positief op het COVID-19-virus. Ook het lerarenkorps is getroffen.
coronamaatregelen
  • 24 februari 2021

Coronabesmettingen in Huldenberg: verhoogde waakzaamheid is nodig

De coronacijfers in Huldenberg zijn de laatste dagen niet goed. Dat laat zich onder meer voelen in Gemeentelijke Basisschool ’t Veldeke in Sint-Agatha-Rode waar uit voorzorg en verhoogde waakzaamheid een beperkt aantal leerlingen in quarantaine zijn geplaatst.
langestraat
  • 18 februari 2021

Locatieonderzoek: niet tegen de Neerijsenaren maar voor álle Huldenbergenaren

De gemeenteraad van januari keurde de locatie goed voor een nieuwe gemeenschappelijke site voor een recyclagepark, gemeenteloods en sportinfrastructuur voor Huldenberg. De keuze viel op 5 Ha langs de Langestraat in Neerijse.
epilepsiedag
  • 7 februari 2021

Epilepsiedag: gemeentehuis van Huldenberg licht paars op

Op maandag 8 februari kleurt het overal paars. Ook in Huldenberg richten we die dag de (kleuren)spots op… epilepsie. Epilepsie is wereldwijd de meest voorkomende chronische hersenaandoening. In België heeft 1 op 100 mensen epilepsie.
vrijwilligersdag
  • 22 februari 2021

Digitale Dag van de Vrijwilliger: schrijf je in vóór 1 maart

Zaterdag 6 maart is in Huldenberg en de andere druivengemeenten dé digitale Dag van de Vrijwilliger, een boeiend en inspirerend online event voor iedereen die actief is of wil zijn als vrijwilliger - solo, voor je vereniging of voor een andere organisatie.
burgemeesters in roosenberg
  • 11 februari 2021

Burgemeesters bezoeken vaccinatiecentrum De Roosenberg

In Oud-Heverlee is vaccinatiecentrum De Roosenberg op donderdag 11 februari ingehuldigd door de burgemeesters van Huldenberg, Bierbeek, Lubbeek en Oud-Heverlee, de vier gemeenten van wie de inwoners er terecht zullen kunnen voor hun coronaprik.
burgemeester-danny-vangoidtsenhoven-locatie-neerijse.jpg
  • 1 februari 2021

Sport, loods en containerpark: drie in één op locatie in Neerijse

De gemeenteraad van Huldenberg besliste op donderdag 28 januari om een containerpark, gemeenteloods en multifunctioneel buitensportterrein op één site uit te bouwen. De raad gaf het college van burgemeester en schepenen de opdracht de nodige acties te ondernemen om dat te realiseren.
vol van water
  • 19 februari 2021

Openbaar onderzoek: stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027

Nog tot en met 14 maart kan je je mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. Je kan de documenten nalezen op www.volvanwater.be en je mening en suggesties geven via een inspraakformulier.
jobstudenten
  • 11 februari 2021

Jobstudent bij het lokaal bestuur van Huldenberg?

Ben je nauwkeurig, rustig en kan je je 3 weken vrij maken op een jaar?  Dan ben jij de geknipte kandidaat om tijdens de paasvakantie, zomer en herfstvakantie op de financiële dienst je steentje bij te dragen.  Wij zoeken iemand voor week 14, 28 en week 44.  
roosenberg
  • 29 januari 2021

Help jij mee aan de vaccinatiecampagne?

Vanaf maart krijgen meer dan 35.000 inwoners van Huldenberg, Bierbeek, Lubbeek en Oud-Heverlee een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum De Roosenberg aan het Zoetwater in Oud-Heverlee.