News

  • 28 juli 2021
personeeelssportdag

Regionale personeelssportdag: dinsdag 12 oktober 2021

SAVE THE DATE: Personeelssportdag: 12 oktober 2021   'Uitstel is geen afstel'. En dus zal op 12 oktober de langverwachte personeelssportdag voor het gemeente- en OCMW-personeel van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Tervuren en Overijse plaatsvinden in Hoeilaart.
hp-banner
  • 22 juli 2021

Publieke inspraak over het plan-MER voor het Vlaams Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) 2023-2027

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is een Europees stimulerend beleid dat een kader aanbiedt met een reeks van steunmaatregelen voor de landbouw en het bredere platteland. De algemene doelstellingen van het GLB zijn:
Schot
  • 2 juli 2021

Oproep voor vrijwilligers vaccinatiecentrum

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren, dankzij de vele helpende handen van vrijwilligers loopt het super vlot. Kom jij het team versterken? Ons land is wereldtop in voetbal én in het zetten van coronavaccins. Nog nooit was een coronavrije zomer zo dichtbij.
asfalt
  • 30 juni 2021

Asfalteringswerken in de zomer

Op verschillende plaatsen in Huldenberg worden deze zomer asfalteringswerken uitgevoerd.
Brabantse Pijl Cycling Route (©Lander Loeckx)
  • 14 juli 2021

Strava Challenge WK Wielrennen

Naar aanleiding van het WK Wielrennen dat eind september de Druivenstreek doorkruist, organiseren de verschillende Druivengemeenten van 19 juli tot en met 18 september een Strava Challenge.
Dansende meisjes
  • 1 juli 2021

Gemeentezalen opnieuw open voor verenigingen én particulieren

Goed nieuws! Vanaf dinsdag 13 juli 2021 kan je opnieuw online een sportterrein of een zaal van het gemeenschapscentrum boeken. Dat kan je doen als privépersoon maar ook in naam van je vereniging. Daarvoor moet je persoonlijke account gekoppeld worden aan die van jouw vereniging.
Natuurbeheerplannen ANB
  • 24 juni 2021

Nieuwe natuurbeheerplannen en toegankelijkheidsregeling natuurgebied 'Dijle-, Laan- en IJsevallei'

Begin juni werden de nieuwe natuurbeheerplannen en toegankelijkheidsregeling voor het natuurgebied 'Dijle-, Laan- en IJsevallei' goedgekeurd door minister Zuhal Demir. Deze nieuwe plannen en regeling kan je hier raadplegen. Natuurbeheerplannen
Vaccinatiecentrum
  • 14 juli 2021

Vaccinatie van 12-15-jarigen

Vanaf 19 juli starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen, en daarvoor hebben we ook jou nodig! Want enkel samen kunnen we corona stoppen. Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit.
logo van de bib
  • 30 juni 2021

Opnieuw naar de bib zonder afspraak

Vanaf donderdag 1 juli moet je geen afspraak meer maken om de bibliotheek te bezoeken. Je kan tijdens de normale openingsuren langskomen om boeken uit te lenen. Er morgen maximum 12 bezoekers tegelijk in de bibliotheek aanwezig zijn.
waterslang
  • 23 juni 2021

Niet-dringende interventies van de brandweer bij extreem weer: bel 1722

Als je bij een storm of wateroverlast de brandweer nodig hebt, maar er is niemand in (potentieel) levensgevaar, moet je niet naar het noodnummer 112 bellen. Je kan dan de hulp van de lokale brandweer inroepen: