News

  • 31 maart 2020
Huldenberg_Wolfshaegen

Nieuwe termijn openbaar onderzoek vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed van de provincie Vlaams-Brabant

De termijn van het openbaar onderzoek voor de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed is geschorst omwille van de civiele noodsituatie als gevolg van de coronacrisis en de federale coronavirusmaatregelen van 12 en 17 maart 2020.
recyclagepark
  • 31 maart 2020

Recyclagepark van Bertem gaat vanaf 7 april gecontroleerd weer open

Vanaf 7 april heropenen alle EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. EcoWerf volgt daarmee de beslissing van de Vlaamse overheid.
verlenging_tot_19_april
  • 27 maart 2020

Coronacrisis: verlenging van de maatregelen tot en met 19 april

De federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen worden verlengd tot en met 19 april.
bakker bakt brood
  • 25 maart 2020

Coronacrisis: ook infoavond over participatie voor lokale handelaars afgelast

Op dinsdag 31 maart 2020 zou in zaal ’t Pijlijser – voorafgaand aan de algemene vergadering van de vzw Handelaars Huldenberg – een infoavond plaatsvinden over participatie. Beide activiteiten vallen uiteraard ook onder de huidige coronamaatregelen en zijn afgelast.
jongedame in zetel met computer
  • 30 maart 2020

Coronacrisis: koop lokaal… ook in coronatijden

Heel wat lokale handelszaken in Huldenberg zijn gesloten uit voorzorg tegen de verspreiding van het coronavirus. Alleen voedingswinkels, nachtwinkels, dierenvoedingswinkels, apotheken, krantenwinkels, tankstations, brandstofleveranciers en babywinkels mogen nog open blijven.
glasbollen
  • 27 maart 2020

Coronacrisis: kledingcontainers tijdelijk verwijderd

De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) verwijderde in samenspraak met EcoWerf tijdelijk de kledingcontainers in Huldenberg. Omdat De Kringwinkel haar volledige werking stilgelegd heeft, kunnen de kledingcontainers niet meer geledigd worden.
Huldenberg Helpt logo
  • 24 maart 2020

Coronavirus: #Huldenberg Helpt

Wat kan jij doen om andere Huldenbergenaren te helpen tijdens de coronacrisis? En waar kan je zelf terecht als je hulp nodig hebt? Op #Huldenberg Helpt proberen we alles in kaart te brengen zodat we hulpvragers kunnen matchen met enthousiaste vrijwilligers.
joggers
  • 28 maart 2020

Coronacrisis: niet met de auto naar bos of park, blijf niet langer dan nodig op publieke plaatsen

De federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen zijn verlengd tot en met 19 april. Zo veel mogelijk thuis blijven en social distancing toepassen als je buitenkomt, dat blijft de boodschap. Daarbij deze belangrijke verduidelijkingen:
corona-FAQ.png
  • 26 maart 2020

Coronacrisis: kappers dicht, geen mobiele verkopers

Kappers moeten dicht. Mobiele verkopers van gebraden kip kunnen ook niet meer. En opticiens zijn alleen beschikbaar voor dringende zaken. De federale maatregelen om het coronavirus in te dijken gelden tot en met 5 april en blijven hier en daar vragen oproepen.
bibliotheek met boeken
  • 24 maart 2020

Coronacrisis: bibliotheek biedt haar leden nu afhaalmogelijkheid

In het kader van de maatregelen tegen het coronavirus heeft de bibliotheek van Huldenberg haar normale werking stopgezet tot minstens 5 april. Die maatregel wordt nu bijgesteld met een aangepaste dienstverlening.