News

  • 21 november 2020
voorleesweek

Voorleesweek: lezers maak je samen

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Van zaterdag 21 tot zondag 29 november 2020 zet Iedereen Leest en de bibliotheek graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid.
vuurwerk
  • 20 november 2020

Verbod op vuurwerk in Vlaams-Brabant

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht zowel op privaat als op publiek domein in de hele provincie Vlaams-Brabant te verbieden vanaf vrijdag 20
verlichting
  • 17 november 2020

#3040samen: licht in donkere dagen

In de beperking toont zich de meester. Ja, corona heeft ons weer flink in de greep. Ja, heel veel mag niet. Laten we daar als Huldenbergenaren vooral creatieve moed uit putten en de lockdown lik op stuk geven.
mysterieuze bossen vuurkorf
  • 10 november 2020

11-novemberboodschap: "Help elkaar in donkere dagen"

Videoboodschap van burgemeester Danny Vangoidtsenhoven "11 november, de dag waarop we elk jaar de slachtoffers herdenken van de beide wereldoorlogen en vele andere oorlogen. Dit jaar is 11 november een heel speciale dag. Vandaar deze toespraak vandaag van achter mijn scherm.
koop lokaal
  • 20 november 2020

Dag van de Ondernemer: koop lokaal

Op de Dag van de Ondernemer zetten we ook in Huldenberg maar wat graag onze lokale ondernemers in het zonnetje. De coronacrisis maakt het hen dezer dagen niet makkelijk. Hun tomeloze inzet en doorzettingsvermogen verdienen alle respect. Op Koop lokaal...
kippen
  • 16 november 2020

Vogelgriep: maatregelen voor houders van pluimvee en andere vogels

Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij wilde vogels in enkele kustgemeenten, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
bronopsporing
  • 9 november 2020

Dienstencentrum start met lokale bronopsporing

Het lokaal dienstencentrum van Huldenberg springt bij in de strijd tegen het coronavirus. Lokale bronopsporing maakt deel uit van de werking van de Eerstelijnszone Leuven Zuid, een samenwerkingverband van de lokale besturen en zorg- en hulpverleners uit de regio.
Kerk Neerijse 5.jpg
  • 18 november 2020

Diaken Johan Van der Vloet: "Kerk zijn, ook in lockdown"

"Tot en met 13 december zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk", zegt diaken Johan Van der Vloet, verantwoordelijk voor de Zondagsgemeenschap Huldenberg. "Huwelijken en uitvaarten kunnen wel nog, zij het met een heel beperkt aantal personen.
huiskamerweekend
  • 11 november 2020

Huiskamerweekend: thuis genieten van livemuziek

Stem op 27, 28 en 29 november af op huiskamerweekend.be en maak het je extra gezellig in je thuisbubbel voor drie buitengewone liveconcerten.
WK dorp burgemeester
  • 6 november 2020

Huldenberg officieel WK-dorp

De 2021 UCI Road World Championships omarmen Huldenberg als officieel WK-dorp. Ook Overijse en Damme valt die eer te beurt, nadat eerder al Keerbergen en Tervuren voorgingen.