News

  • 19 januari 2021
roosenberg

Vaccinatiecentrum voor Huldenberg toch in De Roosenberg aan het Zoetwater

Het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Huldenberg wordt dan toch zaal De Roosenberg aan het Zoetwater in Oud-Heverlee en niet de Markthal in Overijse. In afstand blijft dat nagenoeg gelijk.
meerdaalwoud
  • 18 januari 2021

WALDEN verbindt Brabantse Wouden

Huldenberg diende samen met de gemeenten Oud-Heverlee, Bertem, Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap voor Natuur en Bos het project WALDEN in. Het project wil de verschillende Brabantse wouden en valleien verbinden.
wk-routeplan
  • 14 januari 2021

Huldenberg WK-dorp 2021: maak het mee

Nu de 2021 UCI Road World Championships Huldenberg omarmd heeft als officieel WK-dorp, doet het lokaal bestuur een oproep om er samen met alle Huldenbergenaren iets onvergetelijks van te maken.
warme groeten
  • 22 december 2020

'Warme groeten uit Huldenberg'

De reportagemakers van regionele televisiezender ROB-tv waren op 9 december te gast in Huldenberg.
School Den Elzas Loonbeek voorgevel bovenaanzicht
  • 15 januari 2021

Loonbeek krijgt nieuwe energieneutrale school

In Loonbeek start de bouw van een nieuwe school voor de wijkafdeling van GBS Den Elzas van Huldenberg. Het is een innovatief project: het nieuwe gebouw wordt opgetrokken in houtskeletbouw en is nagenoeg energieneutraal. Leerkrachten en leerlingen werden nauw betrokken bij de plannen.
nieuwe eid
  • 6 januari 2021

Nieuwe identiteitskaart met vingerafdrukken

Vanaf 2021 bevatten alle nieuwe eID-kaarten vingerafdrukken. Ook onze dienst Burgerzaken schakelde over op het systeem van de vernieuwde eID, net zoals alle andere Belgische gemeenten. Zolang je huidige kaart nog geldig is, hoef je niets te doen.
rookmelders
  • 22 december 2020

Woningbrand in Overijse: "Erger voorkomen door rookmelders"

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 december werd de bewoonster van een woning in de Kasteelstraat in Overijse omstreeks 3:20 gewekt door een alarm in de woning. In eerste instantie dacht de dame aan een inbraak maar toen ze een kijkje nam op de gang, zag ze een verdachte rook.
isabel leroux
  • 14 januari 2021

Vragen of het vaccin? Professor Isabel Leroux-Roels geeft antwoorden

Zo veel mogelijk mensen bereiken en overtuigen zich te laten vaccineren, dat is super belangrijk in onze vaccinatiestrategie. Die strategie en timing per doelgroep is nog volop in ontwikkeling. Toch circuleren er veel vragen en (foute) veronderstellingen.
Sportweek
  • 23 december 2020

Schrijf je in voor de Sportweek in de krokusvakantie

Ook in de krokusvakantie kan de Huldenbergse Sportweek opnieuw coronaveilig plaatsvinden. Zit je op de lagere school?
N253
  • 18 december 2020

Herinrichting N253: openbaar onderzoek onteigeningen

Krachtens het besluit van 18 maart 2020 heeft de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken het onteigeningsplan 1M3D8F G 009994 03 voor de herinrichting van de N253 – fase “quickwins” voorlopig vastgesteld.