KOOP LOKAAL IN DE KIJKER | Megazine: “Geen vraag is te veel!”

  • 11 mei 2020

Megazine in Sint-Agatha-Rode ging open in mei 2008, in een gebouw waar ooit een meubelwinkel was. Chris Rennies (57) runt de dagbladhandel aan de Leuvensebaan al van meet af aan. Enkele jaren later opende Ann Vanbever (49) een bakkerijtje in het aanpalende pand. Toen dat dicht ging, smeten ze wat later de boel open en maakten ze er één winkel van. Oorspronkelijk vooral bakkerijproducten, dagdagelijks vers aangeleverd door Au Flan Breton uit Tervuren/Duisburg, maar gaandeweg breidde het aanbod uit. Ann: “Wat mankeert nog in Sint-Agatha-Rode? Wat hebben de mensen nodig? Die vraag stellen we elke dag centraal.”

Tussen de mensen

De buurtwinkel speelt een bijzondere rol in het dorpsleven. “Toen we pas begonnen was de winkel echt een ontmoetingsplaats. Hier op de parking hebben heel veel mensen van Rooi en aanpalende dorpjes elkaar voor het eerst sinds lang teruggezien. Dat is wel mooi", vertelt de goedlachse Ann.

"Tijdens de coronacrisis ben ik begonnen met een bakkerij- en boekskesronde. Die ronde was in de eerste plaats bedoeld voor de oudere mensen om hun Dag Allemaal, Story of Libelle te bezorgen. Maar dat willen die nu net niet! (lacht) Voor veel van de oudere klanten is naar de winkel komen de enige uitstap die ze mogen doen van hun kinderen. Jongere mensen maken dan weer wel gretig gebruik van mijn ronde. Geen probleem!” (lacht)

Corona-impact

Met blauwe circulatiepijltjes en rode stippen op de vloer, alcoholgel bij de hand en een plexiwand is de winkel van in het begin van de coronacrisis helemaal aangepast. Het is al lang geen makkelijke periode voor Megazine. “Door de wegenwerken viel al een groot deel van de passage weg. Momenteel ligt de focus volledig op het dorp. De boekjes, zeker ook de kinderboekjes, doen het nu goed. Denksport- en andere hobbytijdschriften verkopen ook merkelijk beter.”

“Zowel mijn man als mijn zoon behoren tot een risicogroep. Om het voor mij alleen haalbaar te maken, houden we de winkel voorlopig met halve dagen open. In de namiddag leveren we ook aan huis. En we hebben onze webshop flink uitgebreid. Ik heb ook onze Straffe Streek-hoek verruimd. Volgens seizoen en thema zoeken we vooral naar ‘kleinere’ Belgische ondernemers met unieke producten.

Creativiteit zorgt voor blije gezichten

Door de Corona crisis zijn we ook creatiever beginnen denken om de klanten op een veilige manier een correcte en zo snel mogelijke service aan te bieden. Niet alleen de webshop helpt, we hebben ook andere acties op poten gezet. Zo waren onze drive-inacties met Pasen en Moederdag een schot in de roos! De mensen hoefden niet aan te schuiven om hun bestelling af te halen, ze hoefden zelfs hun auto niet uit! En met Moederdag hebben we zelfs, dankzij de samenwerking met andere lokale handelaars, de perfecte combinatie kunnen bieden: ontbijt, dessert, pralines en zelfs boeketjes bloemen! Alles wat een moeder blij maakt, niet? Toch de onze...

Waar de mensen bij Megazine op kunnen rekenen? “Chris zorgt meestal voor de vrolijke noot in de winkel terwijl ik meer het zorgzame in mij heb. Heeft een klant iets specifieks nodig, dan ga ik graag mee op zoek naar een haalbare oplossing. Geen vraag is mij te veel!”

Je vindt Megazine op de Leuvensebaan 308 in Sint-Agatha-Rode - www.megazine-rooi.be - en op Facebook en Instagram.

Volgende keer in de kijker: Bakkerij Lanaux uit Ottenburg