Kids special

Kleur, teken, lees, luister! Laat je creativiteit los of ontspan voor een luisterverhaal over de legende die schuilt achter de twee kerktorens van Neerijse.

Ontdek hoe elke kerktoren jouw creativiteit kan prikkelen!

 

Liever de kids special downloaden in een PDF en printen? Dat kan hier:pdf bestandKids special OMD 13 september 2020_website_mailing.pdf (3.75 MB)


Onze-Lieve-Vrouwekerk van Huldenberg

Jullie zijn toch allemaal wel eens in de kerk van Huldenberg geweest maar hebben jullie toen goed opgelet? In deze kerk in onze gemeente kan je enkele prachtig gekleurde glasramen bewonderen. Als de zon erdoor schijnt, kan je de schitterende kleuren bewonderen, zeker snel eens doen! Je kan hier alvast een foto bewonderen maar geloof me, in het echt is het nog zo veel mooier!

Ga zelf aan de slag!

Kijk goed naar het voorbeeld uit onze gemeente en kleur een of alle glasramen hierna even prachtig in. Je kan kiezen tussen:

LEEUW - ENGEL - VECHTER

 

OMD glasraam KS

 

Sint-Antonius van Loonbeek

In de kerk van Loonbeek kan je enkele rouwborden, of met een moeilijk woord obiits, bekijken. Dit zijn bordjes waarop naast obiit, de overlijdensdatum en het wapenschild van iemand van de adel, die overleden is op komt te staan. Later hangen ze deze dan in de kerk als eerbetoon. Hieronder zie je een voorbeeld uit de kerk.

Obiit 1

Merk je de zwarte kleur (rouw) als achtergrond? Een wapenschild is een kleurrijke versiering die meestal op het schild van een ridder te zien was.

Ga zelf aan de slag en ontwikkel je eigen wapenschild, vergeet er je naam en je titel niet aan toe te voegen! Weet je niet goed wat een titel juist is, kijk dan eens naar onderstaand voorbeeld.

En ontwerp dan je eigen WAPENSCHILD.

Voorbeelden:

Naam: Jan Stevens of Emma Timmermans

Titel: Jan Stevens de 1e, dappere ridder van Loonbeek of Jonkvrouw Emma Timmermans de elegante

 

wapenschild

 


 

 

Sint-Pieter en Pauwelkerk van Neerijse

 

LUISTERVERHAAL met dank aan BisArt voor het inlezen van deze legende!

 


Sint-Agathakerk van Sint-Agatha-Rode

Ik zal jullie eens een geheim verklappen, nuja verklappen, je moet het zelf nog uitzoeken! In de kerk van Sint-Agatha-Rode werd lang geleden iets verboden getekend! Door wie dit daar getekend werd weten we niet. Wat er getekend staat ontdek je hieronder zelf.

Verbind de nummertjes van 1 tot en met 80 en ontdek het geheim van de kerk in Sint-Agatha-Rode!

pdf bestandgeheime verbinding (3 kB)

Heb je al ontdekt wat er verborgen is in de kerk? Kan je ook in de kerk zelf terugvinden?

WIE ZOEKT DIE VINDT!

 

Sint-Niklaaskerk van Ottenburg

Wist je dat er in Ottenburg heel lang geen kerktoren is geweest? Ze losten dit op door de klok te luiden die aan een houten stelling hing op het kerkhof! Gelukkig hebben we nu al eventjes terug een kerk met kerktoren!

Ga zelf aan de slag en stel je voor dat je de ontwerper/ontwerpster van de kerktoren was. Hoe zou de kerktoren er uit zien in jouw fantasie? Laat je creativiteit de vrije loop en teken op onderstaande foto een gouden kerktoren met een wit dak of regenboogkerktoren of misschien wel een spooktoren… Alles kan en alles mag!

Teken hier je fantasietoren op de kerk van Ottenburg - buiten de lijntjes kleuren mag!

 

Kloosterkapel van het Keyhof

Wisten jullie dat er nog een extra kerkje in Huldenberg te vinden is, namelijk de Huldenberg-Keyhof kerk/kapel. Hier leven de zusters Annonciaden. Je kan hier enkele mooie oude postkaarten van hen bekijken.

 

Ga zelf aan de slag! Creëer met je gezin/familie/vrienden/bubbel, wie dan ook, een even mooie postkaart als de originele hieronder! Stuur ons je foto door (cultuur@huldenberg.be) en we publiceren die in de fotogalerij van onze website.

KS foto 1 KS foto 2

 

 

figuren v2.png

Contact

Cultuur
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
02 302 43 63
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.