Behaag je tuin: samenaankoop plantgoed

Behaag je tuin

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.

Huldenberg organiseert samen met Regionaal Landschap Dijleland (RLD) een jaarlijkse samenaankoop voor plantgoed. Bestel online tussen 1 september en 31 oktober op www.behaagjetuin.be. Het bestelde plantgoed haal je later af op het gemeentelijk verdeelpunt. Contacteer de milieudienst voor de exacte datum en locatie van het afhaalmoment.

Aanbod

Het volledige aanbod kan je raadplegen op de website van Behaag je tuin. De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. Hieronder enkele voorbeelden van het bestelbare plantgoed:

• Bomen geschikt voor kleinere tuinen (min. 50m² per boom): Spaanse aak (hoogte 10m-12m, breedte 5-10m), knotwilg (vormboom, je kan ze zo groot laten worden als je wil - regelmatig snoeien), wilde lijsterbes (hoogte 8m-12m, breedte 5m-10m), Europese vogelkers (vormboom, je kan ze zo groot laten worden als je wilt);
  • Bomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en veel schaduw bieden: wintereik, Spaanse aak, haagbeuk, winterlinde;
  • Bomen die geen last hebben van natte voetjes: zwarte els, (knot)wilg, Europese vogelkers, wilgenhut;
  • Bijvriendelijke bomen: fruitbomen (appel, peer, kers, kriek, mispel, perzik), kleinbladige linde (winterlinde), zomerlinde, boskers, Spaanse aak, Europese vogelkers;
  • Bijvriendelijke pakketten: bloesem- en bessenheg, bijenheg, vogelbosje, bosrand, houtkant, paardenpakket.

Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen met je regionaal landschap via info@rld.be of 016 40 85 58. Ook de milieudienst van je gemeente kan je wegwijs maken.

Behaag je tuin

Milieu
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.