Aangifte van een adreswijziging

Beschrijving

Als u verhuist naar Huldenberg, moet u uw nieuwe adres binnen de 8 werkdagen aangeven bij de dienst Burgerzaken.

Ook als u binnen Huldenberg verhuist moet u dit aangeven.

U kunt de verhuis pas aangeven als u ook effectief verhuisd bent.

Er zijn verschillende manieren om uw adreswijziging door te geven:

• U kunt langsgaan bij de dienst Burgerzaken.
  • U kunt de adreswijziging schriftelijk (e-mail) melden.
  • U kan een aanvraag indienen via het digitaal loket.

Om de adreswijziging te kunnen doorgeven hebt u een geldig identiteitsbewijs nodig met uw rijksregisternummer.

Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet. Als een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van de ouders voor het eerst verlaat om zijn/haar/x hoofdverblijf ergens anders te vestigen, moet hij/zij/x vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Na de aangifte controleert een wijkagent of u werkelijk op het aangegeven adres uw hoofdverblijfplaats hebt. Vergeet niet uw naam duidelijk te vermelden op de bel en brievenbus. Denk ook aan een goed zichtbaar huisnummer.

De wijkagent bezorgt de gemeentediensten het verslag.

Een week na de controle, mag u opnieuw langskomen op het gemeentehuis om het adres aan te passen op uw elektronische identiteitskaart. U ontvangt geen uitnodiging. Hiervoor hebt u uw pincode nodig.

Pincode vergeten? Breng dan de PUK code mee. Pincode en Pukcode verloren? klik hier

Alle instanties die werken met het rijksregister, worden automatisch op de hoogte gebracht, vergeet zeker niet banken, verzekeringsmakelaars,... zelf op de hoogte te brengen van uw nieuw adres.

Als u als buitenlander naar Huldenberg verhuist, dient u een afspraak te maken met de dienst burgerzaken.

Bedrag

Het aangeven van een adreswijziging is gratis.

Nodig

Uw elektronische identiteitskaart met pincode.

Uitzonderingen

Voor een minderjarige die bij elk van de ouders verblijft volgens het principe van de gelijkmatig verdeelde huisvesting moeten bovendien volgende documenten worden meegebracht:

• het wederzijds akkoord van de ouders
  • de gerechtelijke beslissing
  • de notariële akte

Burgerzaken
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.