Inschrijven in een van de gemeentelijke basisscholen van Huldenberg?

  • 21 februari 2020

Voor het schooljaar 2020-2021 is er een nieuwe inschrijvingsprocedure voor GBS Den Elzas in Huldenberg en Loonbeek, GBS Spring in ’t Veldeke in Sint-Agatha-Rode en GBS De Letterboom in Ottenburg.

Kinderen die al een broer of zus op dezelfde school hebben of van wie de ouders werken voor de school, krijgen voorrang. Zij konden al ingeschreven worden in februari.

Vooraf aanmelden

Alle andere kinderen moeten vooraf aangemeld worden op de website huldenberg.aanmelden.in. Dat kan vanaf 2 maart om 08:30 tot 31 maart om 23:59. Op 20 april krijgt u dan een e-mail met het nieuws of er al dan niet plaats is in de school van uw keuze. Is er plaats? Dan kunt u tussen 4 en 26 mei een afspraak maken met de school om uw kind te gaan inschrijven. Vanaf 29 mei zijn er vrije inschrijvingen mogelijk – zonder aanmelding vooraf dus – voor de overgebleven plaatsen.

Klachten?

Wat als u op 20 april een weigering krijgt en vindt dat die onterecht is? U kunt dan klacht indienen via aanmelden@huldenberg.be. De disfunctiecommissie beoordeelt uw klacht. Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u zich wenden tot de Commissie Leerlingenrechten: agodi.be/commissie-inzake-leerlingenrechten.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het aanmelden? De onthaalmedewerkers op het gemeentehuis helpen u graag verder. Kom langs of geef vooraf een seintje op 02 688 3040 of onthaal@huldenberg.be. Hebt u andere vragen? Stel ze aan onze dienst Onderwijs op 02 302 43 18 of aanmelden@huldenberg.be. Kiest u voor Vrije Basisschool De Bolster in Neerijse, dan kan inschrijven het hele jaar door.