Huldenberg officieel WK-dorp

  • 6 november 2020

De 2021 UCI Road World Championships omarmen Huldenberg als officieel WK-dorp. Ook Overijse en Damme valt die eer te beurt, nadat eerder al Keerbergen en Tervuren voorgingen. Onze gemeente ligt bij de wereldkampioenschappen wielrennen in september op de zogenaamde Flandrien-lus in de ritten in lijn.

Huldenberg en de andere officiële WK-dorpen spelen samen met de vier start- en aankomststeden (Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven) een prominente rol bij de 2021 UCI Road World Championships. In de aanloop naar de kampioenschappen worden we betrokken bij diverse promotionele momenten. Tijdens de kampioenschappen zelf (van 18 tot 26 september 2021) komt er een fanzone en zorgt het bestuur voor heel wat animatie voor onze inwoners.

Huldenberg en Overijse liggen op de Flandrien-lus die vrijdag, zaterdag en zondag in het parcours van de ritten in lijn van de mannen U23, de elite vrouwen en de elite mannen zitten. Onze beroemde Smeysberg wordt samen met de Bekestraat, Moskesstraat en de S-bocht in Overijse een van de belangrijke scherprechters van de UCI Road World Championships.

Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven: “Koersen als de Druivenkoers en de Brabantse Pijl: ze leverden Huldenberg naam en faam op bij heel wat fietsers én wandelaars. Wie kent de beklimming van onze legendarische Smeysberg bijvoorbeeld niet? Het WK Wielrennen biedt ons de kans onze heuvelrijke gemeente ook toeristisch op te waarderen. Na de donkere coronaperiode is dat een mooi perspectief voor onze inwoners, handelaars en verenigingen. Iets om met z’n allen heel hard naar toe te leven!”

WK afficheDe 2021 UCI Road World Championships, van 18 tot 26 september 2021 in Vlaanderen. Met tijdritten van Knokke-Heist naar Brugge en ritten in lijn van Antwerpen naar Leuven. De 2021 UCI Road World Championships Flanders-Belgium is een organisatie van vzw WK2021.