Help jij mee aan de vaccinatiecampagne?

  • 29 januari 2021

Vanaf maart krijgen meer dan 35.000 inwoners van Huldenberg, Bierbeek, Lubbeek en Oud-Heverlee een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum De Roosenberg aan het Zoetwater in Oud-Heverlee. De opbouw van het centrum is volop bezig en stilaan krijgen we zicht op de nodige medewerkers om alles vlot te laten verlopen.

Helpen in het vaccinatiecentrum

Voor het onthaal, logistieke taken en het begeleiden van mensen naar de juiste vaccinatielijn zijn helpende handen nodig. Hoeveel medewerkers er precies nodig zijn en wanneer is nog niet bekend. Help je graag mee? Aanmelden kan al, we houden je kandidatuur bij en contacteren je zodra de planning vorm krijgt.

Ook voor het toedienen van de vaccins wordt een beroep gedaan op vrijwilligers. Die moeten wel een medische achtergrond hebben. Ben jij medisch geschoold en help je graag mee? Twijfel niet en stel je kandidaat.

Vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum melden zich aan op via dit formulier op de website van Eerstelijnszone Leuven Zuid.

Acht uur per week, zes weken

Let wel: als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum, verwachten we dat je minstens 2 shiften per week kan meehelpen en dat minstens 6 weken lang. Elke dag wordt verdeeld in 2 shiften van 4 uur.

Helpen vanuit Huldenberg

Maar ook lokaal vanuit Huldenberg kan je een handje toesteken in het goede verloop van de vaccinatiecampagne. Zo hopen we op de hulp van vrijwilligers te kunnen rekenen om mensen die wat minder mobiel zijn van en naar het vaccinatiecentrum te vervoeren. Je kan je daarvoor aanmelden op ons vrijwilligersplatform Huldenberg Helpt. Hou de website in de gaten want zodra we meer zicht hebben op de praktische organisatie van de vaccinatiecampagne, volgen wellicht meer gerichte oproepen.