Gratis duurzaam bouwadvies

Beschrijving

Hebt u een gespecialiseerde vraag of wenst u uitgebreid advies over duurzaam bouwen? Gaat u grondig verbouwen of plant u een nieuwbouw? Vraag dan zeker duurzaam bouwadvies aan het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen Vlaams-Brabant. Dat is een samenwerkingsverband van het provinciebestuur van Vlaams-Brabant en de professionele adviseurs van Dialoog vzw.

De bouwdeskundigen van Dialoog vzw geven gratis advies op vlak van oriëntatie, isolatie, ventilatie, energiezuinige verwarmingssystemen, waterbesparing, gebruik van hemelwater en duurzaam materiaalgebruik. Hun advies is telkens persoonlijk en op maat, helder, duidelijk, kwalitatief en onafhankelijk, gebaseerd op de Vlaamse Maatstaf Duurzaam Bouwen.

Dialoog vzw is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum. De adviseurs baseren zich dan ook op de meest recente wetenschappelijke informatie. Let op! Hun advies vervangt het werk van de architect niet. Zij maken geen diepgaande technische berekeningen of detailuitwerkingen.

Procedure

  • Hebt u ontwerpplannen voor een nieuwbouw of grondige verbouwing? Maak dan een afspraak en ga langs. Jouw architect is eveneens welkom. De adviseur screent samen uw plannen en geeft extra advies en tips. Een gesprek duur maximum 3 uur.
  • Hebt u geen bouwplannen op papier? Plant u een verbouwing met beperkte ingrepen die zonder vergunning of architect uitgevoerd kan worden en waarvoor geen plannen beschikbaar zijn? Dan kan een adviseur bij u thuis langskomen. Uw ideeën worden besproken en u krijgt bijkomende suggesties voor een duurzame verbouwing.

Bel de professionele adviseurs op 016 23 26 49 of mail naar steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be.

Voor meer informatie over het gratis duurzaam bouwadvies kan u hier en hier terecht.

Contact

Woonloket
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
Mail of bel ons voor een afspraak. Afspraken mogelijk op donderdag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00.