Geef onze zorgverstrekkers nu vrijdag om 12:00 een applaus

  • 19 maart 2020

België telt ongeveer 280.000 geregistreerde verpleegkundige functies met 133.000 zorgkundigen en 150.000 verpleegkundigen. Ook in Huldenberg werken heel wat artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen en werknemers binnen de zorg. Vandaag wordt van deze zorgverleners echt het uiterste gevraagd zowel naar flexibiliteit, maar ook fysiek en mentaal met hoge gezondheidsrisico’s. Laten we ook in Huldenberg tonen hoe hard we dat waarderen en ze nu vrijdag 20 maart om 12:00 een applaus van jewelste geven!

Laat het applaus weerklinken vanuit het raam van je huis of vanuit de achtertuin. Het is zeker niet de bedoeling om samen te scholen:de afstandsregels moeten absoluut gerespecteerd worden.

Hang als teken van waardering en hoop een witte handdoek uit, een t-shirt, een laken, een doek… Of laat je kinderen tekeningen maken om aan het raam te hangen. Het zijn kleine gebaren waarmee we tonen dat we meeleven met alle zorgverstrekkers en hun patiënten/cliënten.

Artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen en verzorgenden zijn bescheiden. Ze vragen niet om een applaus, echt niet. Maar als ze na hun helse werkdag naar huis rijden en ze zien bij heel wat huizen een witte handdoek, doek, t-shirt of een mooie tekening hangen dan zal dat hun vast raken.