Huldenberg herbevestigt titel FairTradeGemeente met maximumscore

  • 19 maart 2021

Huldenberg scoort een A op de zogenaamde Fair-O-Meter. Dat is een vragenlijst om het gemeentelijk engagement voor eerlijke handel te meten. Om haar titel van FairTradeGemeente te behouden, moest onze gemeente voldoen aan een reeks criteria. In januari dienden het bestuur en de nieuwe trekkersgroep, de Paraadt Mondiaal Beleid & Fair Trade, hun antwoorden in.

Begin 2017 behaalde Huldenberg haar FairTrade-sterren en zette zo nog actiever haar schouders onder diverse lokale inspanningen om eerlijke handel te ondersteunen. Het lokaal bestuur kreeg daarbij de steun van heel wat deelnemende winkels, horeca, scholen, bedrijven en organisaties. Samen bleven we ijveren om eerlijke handel en duurzaamheid vanzelfsprekend én actueel te houden. En dat loonde, bewijst de herbevestiging van onze titel van FairTradeGemeente.

De ingevulde Fair-O-Meter leverde Huldenberg een A-score op, de beste score. Maar nu begint pas het echte werk! Samen met de Paraadt Mondiaal Beleid & Fair Trade wordt er hard gewerkt om dit najaar en in het voorjaar van 2022 een nieuwe strategie uit te rollen om jong en oud in onze gemeente te blijven motiveren en engageren.

Elke actie, elk gebaar, groot of klein, het telt allemaal. Zo zetten we samen een stap richting een meer faire wereld!

Meer info: www.fairtradegemeenten.be