Cultuurraad

Doel

De cultuurraad is adviesgever voor het cultuur- en bibliotheekbeleid in de gemeente. Als coördinator in de cultuursector brengt ze overleg en samenwerking tot stand tussen verenigingen, diensten, instellingen en andere organisaties die bezig zijn met cultuur in de breedste zin van het woord.

De cultuurraad onderzoekt het cultureel leven en de culturele behoeften in Huldenberg. Ze organiseert initiatieven op het vlak van gemeenschapsvorming, culturele vorming, kunstbeleving en erfgoed. Het jaarlijkse aperitiefconcert, activiteiten naar aanleiding van Gedichtendag en een lokale kunstenroute zijn er enkele van.

Samenstelling

Iedere inwoner van Huldenberg die geïnteresseerd is in cultuur in het algemeen of de bibliotheek in het bijzonder kan lid worden van de cultuurraad. Daarnaast heeft elke vereniging, instelling of organisatie met een culturele werking in Huldenberg één stem en mag ze twee leden afvaardigen.

De gemeenteraad richtte op 17 december 2020 de cultuurraad op voor de legislatuur 2019-2024 en nam kennis van de samenstelling ervan. Nieuwe leden kunnen altijd aansluiten: stel je kandidaat.

pdf bestandGemeenteraad - oprichting cultuurraad 2019-2024 (418 kB)

Huishoudelijk reglement

pdf bestandHuishoudelijk_reglement_cultuurraad.pdf (94 kB) (2013)

Verslagen

...

Volgende vergadering

Donderdag 11 maart 2021 om 19:00: online vergadering via deze link

Agenda

  • Verwelkoming
  • Inleiding over participatiereglement
  • Schets van het 'groter kader' en verwachtingen van de cultuurraad door Kamil Muyldermans, schepen van Cultuur
  • Samenwerking en kennismakingsronde
  • Overlopen van de verwachtingen
  • Voorstel jaarprogramma

Contact

Cultuurraad