Burgemeesters bezoeken vaccinatiecentrum De Roosenberg

  • 11 februari 2021

In Oud-Heverlee is vaccinatiecentrum De Roosenberg op donderdag 11 februari ingehuldigd door de burgemeesters van Huldenberg, Bierbeek, Lubbeek en Oud-Heverlee, de vier gemeenten van wie de inwoners er terecht zullen kunnen voor hun coronaprik. In de aanloop naar de eerste vaccinaties krijgt het centrumpersoneel nog extra opleiding en volgt nog een zogenaamde dry run waarbij het hele vaccinatieproces wordt uitgetest.

Waar krijg ik mijn spuitje?
Wanneer krijg ik mijn spuitje?
 
Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven monsterde het centrum en hees er samen met zijn collega-burgemeesters uit Bierbeek, Lubbeek en Oud-Heverlee de gemeentevlag. “Voor veel Huldenbergenaren is Het Zoet Water een plek waar ze als kind in alle vrijheid konden spelen. Dat onze inwoners er nu in een performant vaccinactiecentrum de weg naar hun hun nieuw herwonnen vrijheid aanvatten, is een bijzonder fijne gedachte!”

Vanaf 1 maart kunnen de inwoners van Huldenberg, Bierbeek, Lubbeek en Oud-Heverlee voor hun coronaprikken terecht in zaal De Roosenberg aan Het Zoet Water in Oud-Heverlee. In recordtijd turnden de vier lokale besturen, samen met de Eerstelijnszone Leuven Zuid en sportbedrijf Sportizon de feestzaal om tot een vaccinatiecentrum. Vier vaccinatielijnen zijn klaar om de 35.000 inwoners uit onze vier gemeenten veilig en snel een vaccin te geven. Alle lijnen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

ROB-tv leidt je alvast rond in het vaccinatiecentrum:

 

Waar krijg ik mijn spuitje?

Vaccinatiecentrum De Roosenberg ligt aan het welbekende Zoet Water: Maurits Noëstraat 15 in Oud-Heverlee. Er zijn voldoende fietsenstallingen, parkeerplaatsen en kiss-and-ridezones voorzien. Op alle invalswegen leiden wegwijzers je naar de juiste bestemming. Op www.vcderoosenberg.be, de eigen website van het vaccinatiecentrum, staat meer info over de toegankelijkheid met het openbaar vervoer. Minder mobiele inwoners uit Huldenberg kunnen ook een beroep doen op lokaal dienstencentrum 't Pijlijser. Een vrijwilliger brengt je dan ter plekke.

En wanneer krijg ik mijn spuitje?

Iedereen krijgt een oproepingsbrief per post, e-mail of sms. Via een website of een telefoonnummer die vermeld staan in de brief, kan je je afspraak dan bevestigen. Na de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra, de medewerkers van de ziekenhuizen en andere zorginstellingen is het vanaf 1 maart de beurt aan de bredere bevolking. Eerst de 65-plussers, de risicopatiënten en de essentiële beroepen, dan de rest van de bevolking. Op Laatjevaccineren.be vind je up-to-date info over de timing.