Art against corona: van een leeg canvas naar een schilderij vol verhalen

Doe je ook mee?

De gemeente kocht een aantal witte canvassen (Talens van 50x70) waarvan de bedoeling is die doorheen de gemeente, tussen de verenigingen, tussen de kunstenaars, tussen de inwoners (veilig) door te geven.

Dit project werkt als een doorschuifsysteem: persoon 1 start met het bewerken van een van de witte canvassen en geeft het door aan de volgende persoon die zich voor het project inschreef. Je hebt telkens ongeveer 3 dagen de tijd om het schilderij aan te vullen en door te geven aan de volgende persoon.

Ben je klaar met jouw deel? Stuur er dan een foto van naar cultuur@huldenberg.be. Vergeet je naam niet te vermelden. De volgende persoon op de lijst komt het werk bij je afhalen en doet eraan verder.

De cultuurdienst zorgt voor de coördinatie: we maken een soort (wacht)lijst en zorgen voor de overgangen van de ene naar de andere persoon. Vergeet daarom niet jouw naam, adres en telefoonnummer duidelijk door te geven via het deelnameformulier of naar cultuur@huldenberg.be.

Concreet?

Ben jij of jouw vereniging of organisatie geïnteresseerd, vul het art against corona deelnameformulier in of stuur een mail naar cultuur@huldenberg.be met je naam, adres en telefoonnummer (kan ook een lijst van opeenvolgende namen zijn indien je als vereniging of organisatie wenst deel te nemen). Wij zetten je op de (wacht)lijst en je krijgt van ons een mail van waar je het schilderij mag ophalen. (Je gaat er dan ook mee akkoord dat jouw gegevens aan de volgende persoon doorgegeven worden. Wil je dat niet, laat het ons weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing. Jouw gegevens worden enkel gebruikt in het kader van dit project.)

Vergeet niet telkens een foto van het resultaat te sturen naar cultuur@huldenberg.be. Je mag je proces ook filmen, dan zetten we het samen met de foto's in een aftermovie.

Ben je de laatste persoon op de lijst? Dan maken we een afspraak om het schilderij bij jou thuis te komen ophalen. Wij zijn alvast erg benieuwd naar de resultaten!

 

Het doel is:

  1. fun - creativiteit - #3040samen
  2. de evolutie van de verschillende schilderijen te delen (website en social media) - blijf je liever anoniem: geen probleem, laat het weten!
  3. het eindresultaat te exposeren tijdens de kunstenroute en Huldenbergse feesten van 2021

 

Voorzorgen: doordat dit een doorschuifsysteem is in coronatijd, vragen we je extra voorzichtig te zijn. Ben je ziek of twijfel je? Laat het ons weten, we zoeken samen een oplossing voor het doorgeven van het schilderij.

doorschuifschilderij

Contact

Cultuur
Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
België
02 302 43 63
Mail of bel ons voor een afspraak tijdens de kantooruren.