#3040samen

In de beperking toont zich de meester. Ja, corona heeft ons weer flink in de greep. Ja, heel veel mag niet. Laten we daar als Huldenbergenaren vooral creatieve moed uit putten en de lockdown lik op stuk geven. Laten we samen tonen dat we op een eenvoudige, vernuftige, grappige, ontroerende, mooie manier wél heel veel kunnen betekenen voor elkaar in deze moeilijke periode. Dat we met kleine en grote daden licht brengen in deze donkere dagen. Met respect voor elkaar én de regels.

Hashtag #3040samen

Heb je een leuk idee of initiatief om de lockdown in Huldenberg wat draaglijker te maken?
Lanceer het met de hashtag #3040samen op jouw sociale media.

hartje

Art Against Corona: doorschuifschilderijen

doorschuifschilderij_rechthoek

Een aantal lege canvassen gaan de hort op door Huldenberg via een doorschuifsysteem tussen verenigingen, kunstenaars, inwoners. Doe je mee? Dan krijg je drie dagen de tijd om het canvas aan te vullen en door te geven aan de volgende op de lijst. De cultuurdienst houdt de boel draaiende en via onze website en sociale media kan iedereen de kunstwerken volgen op hun creatieve reis door onze gemeente. Het eindresultaat? Dat stellen we tentoon op de Kunstenroute en tijdens de Huldenbergse Feesten van 2021.

Scouts verkopen originele wenskaarten

wenskaarten scouts

Wil jij jouw geliefden vanop afstand laten weten wat ze voor je betekenen? Of hen voor de feestdagen laten weten dat je aan ze denkt? Verras hen dan met een van de originele wenskaarten van de Scouts en Gidsen van Loonbeek. De kaartjes zijn op A6-formaat en getekend door de leiding. De opbrengst gaat integraal naar de lokale scoutswerking.

Deel de smaak van geluk

weekvandesmaak
Wat is de smaak van geluk? We vragen het aan de horeca, traiteurs en winkeliers van Huldenberg. Tijdens de Week van de Smaak gaan we op zoek naar hun gerechten of producten waar een mens gelukkig van wordt. Laat je hart en mond vollopen met hun gelukzalige tips.

#3040samen #weekvandesmaak

Klein en groot op stap

Huldenberg stapt
Vijf superleuke QR-wandelzoektochten van de jeugdraad, eentje in elke deelgemeente.

Voorleesweek: lezers maak je samen

voorleesjan
Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Van 21 tot 29 november zet de bibliotheek graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Laat je inspireren door het verhalenaanbod in de bib. Maar inspireer vooral elkaar door je favoriete voorleesverhaal, eigen voorleestips of een beeld van je eigen voorleesmoment te delen.

Gloedvol Huldenberg

verlichting
Doe de kerstlichtjes buiten al maar aan! De dagen worden korter, de nachten langer. Deze donkere dagen zijn moeilijk. Het virus zorgt voor eenzaamheid, en veel mensen hebben het mentaal lastig. De coronacrisis versterkt dat gevoel alleen maar. 

In het voorjaar applaudisseerden we nog 's avonds voor de zorgverleners en hingen we witte doeken uit het raam en gingen we op 'berenjacht'.

Nu vragen we iedereen om nu al je kerstversiering voor het raam te plaatsen of in de (voor)tuin. Op die manier kunnen we nu al een warme gloed uit onze gemeente laten opstijgen. De gemeente zal elke deelgemeente mee helpen verlichten voor 1 december.

Deel je kerstverlichtingsfoto's

Mentaal sterk blijven?

checkjezelf

Corona stelt ons mentaal welbevinden zwaar op de proef. Zorgen voor elkaar was nog nooit zo belangrijk als nu. Maar zorg je daarnaast ook voor jezelf? Surf naar checkjezelf.be en ontdek informatie, tips en oefeningen om mentaal fit te blijven! 
 

kinderen lopen

Hoe hou je het hoofd en dat van je huisgenoten gezond? Zoek je beweegtips om jezelf fit te houden?

huiskamerweekend

Van de betoverende ZEM op haar semi-elektronische harp over de geoliede tandem Esmé Bos en Bart Voet tot het jazzy duo Evi Roelen en Pierre Anckaert: geniet van drie gratis livestreams van 30 à 40 minuten.

koop lokaal

Open, op afspraak of noodgedwongen even dicht? Online, afhaaldienst, thuislevering? Onze lokale handelaars blijven straf uit de hoek komen: corona of niet.

Huldenberg Helpt beeld

Boodschappen doen, de hond uitlaten, een babbel? Via het vrijwilligersplatform #HuldenbergHelpt verzamelen we hulpvragen van inwoners en proberen we ze te matchen aan mensen die graag willen helpen.