Bezoekadres Gemeente Huldenberg
Gemeenteplein 1
3040 Huldenberg
Tel. 02 688 30 40 

Openingsuren Onthaalloket
Maandag - Dinsdag - Woensdag van 9u tot 12u & 13u30 tot 16u
Donderdag van 9u tot 12u & 13u30 tot 19u30 
Vrijdag van 9u tot 12u

Loketten en Wijkpolitie
Maandag van 9u tot 12u
Dinsdag van 9u tot 12u
Woensdag van 9u tot 12u
Donderdag van 13u30 tot 19u30
Vrijdag van 9u tot 12u

Sociale dienst : enkel op afspraak

Dienst omgeving : enkel op afspraak, behalve donderdag

Woonwijzer : dinsdag (op afspraak) en donderdag


winterdienst

Winterdienst

Bij sneeuw- en vorstweer is de dienst Werken in Eigen Beheer van de gemeente dag en nacht in de weer om de straten berijdbaar te maken en te houden. Om het milieu niet teveel te belasten, wordt er gecontroleerd gestrooid.

Het zout strooien gebeurt volgens een lijst van prioriteiten: uiteraard komen eerst de straten met het drukste verkeer aan de beurt en de straten waar de bussen van De Lijn passeren. Vervolgens de doorlopende straten met steilere hellingen en ten slotte pas de rustige en doodlopende straten. Bij deze laatste zones plaatsen we gele bakken met strooizout zodat de bewoners op de moeilijkste plaatsen kunnen strooien.

Sneeuw en ijzel verdwijnen echter niet onmiddellijk wanneer zij in contact komen met zout. Ze moeten worden vermengd met het zout. Daarvoor zijn heel wat passages van voertuigen nodig. Bij lichte sneeuwval moeten er ongeveer 400 voertuigen voorbijrijden voor de sneeuw dooit. Dat is de reden waarom heel wat straten niet (onmiddellijk) worden bediend of waardoor het komt dat straten die wel behandeld zijn, toch de indruk wekken dat er niet werd gestrooid. Wanneer de sneeuw blijft liggen, worden de wegen vrijgemaakt met de sneeuwschuif.

Wat kan je zelf doen
Wanneer er winterse neerslag wordt voorspeld, probeer dan de straat vrij te houden voor de strooidiensten. Parkeer uw wagen op een oprit of op parkeerzones. Wanneer er geen veilige en voldoende brede doorgang is, kan er niet gestrooid worden.

Het ruimen van het voetpad voor de eigen woning hoort bij de 'burgerplicht' van de inwoner. Strooi zout met mate, zout is slecht voor de natuur en beschadigt planten en bomen.

Gezond verstand
De gemeente doet er alles aan om straten, fietspaden en voetwegen zo veilig mogelijk te maken bij winterweer. Laat u echter niet verrassen. Probeer de toestand van de weg van dat moment goed in te schatten voor u de baan opgaat. Pas uw snelheid aan of zoek een ander vervoersmiddel.

 

Datum: Sun Dec 10 13:26:31 CET 2017